Harry Sepp på Bushcraftfestivalen Explore 2019

Harry Sepp är sannerligen en legend i branschen. Under 80-talet grundade Harry Sepp, tillsammans med Lars Fält och Stefan Källman, Svenska Överlevnadssällskapet (SÖS), en förening som de flesta av oss är väl bekanta med. Harry var även med och utvecklade Svenska Polishögskolans efterforskningsmetod för att återfinna försvunna personer. Metoden som anammades benämns Managing Search Operations (MSO) och etablerades i Sverige med hjälp av Harrys erfarenheter från USA och hans inblick i den svenska polisens eftersöksarbete. Det är just MSO som den svenska polisen i dag använder sig av vid sökande efter försvunna personer.
Harry Sepp är även pappa till Civilförsvarsförbundets välkända koncept Hitta Vilse, som fokuserar på överlevnadskunskap för barn. Harrys kunskap om barnasinnet i skogen är en en viktig skatt som fått många unga lekfullt intresserade av vildmarkskunskap, kunskap som även kan vara livsavgörande då olyckan är framme.


Foto: F. Samie


Att Harry Sepp genom åren haft ingående samarbeten med Scouterna, svenska och estniska Hemvärnet, Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), Civilförsvarsförbundet, Svenska Överlevnadssällskapet (SÖS) samt föreläst i flertalet överlevnadsforum vittnar om Harrys gedigna kunskap.


 Foto: Å. Backman

Foto: Bushcraftstore


Harrys kunskap på överlevnadsämnet återfinns även i ett antal böcker och Harrys underhållande och inspirerande berättarförmåga är det många av oss som fått nöjet att uppleva kring lägerelden. Under Explore 2019 kommer ni att kunna ta del av Harry Sepps kunskap och berättarglädje, då han dagligen under mässhelgen kommer hålla en workshop i sin samtalshörna på bushcraftområdet. Då har ni ett fantastiskt tillfälle att ställa alla era frågor om Bushcraft och Överlevnad så kommer Harry att handgripligen ge er praktiska tips, tankegångar och en och annan anekdot.


Foto: Jonas Landolsi


Vi på Bushcraftfestivalen är mycket stolta över att ha Harry med i festivalens Ledningsgrupp och vi vill starkt rekommendera er att ta denna chans att få samtala med denna visa legend!
Harry kommer att finnas på bushcraftområdet och representera Bushcraftfestivalen under hela mässhelgen, men om ni vill vara säkra på att få träffa Harry så skall ni infinna er i Harry Sepps samtalshörna vid nedan tider.

Fredag 22:a mars kl. 15.00-15.30
Lördag 23:e mars kl. 14.00-14.30
Söndag 24:e mars kl. 13.00-13.30

För mer information om evenemanget och resten av programmet, klicka HÄR.
För ytterligare information och entrébiljetter, besök Explores hemsida genom att klicka HÄR.

Väl mött i Älvsjö!


In English