Om

Bushcraftfestivalen
Sveriges största publika internationella event med Bushcraft som fokus. Festivalen strävar efter att på ett brett och inkluderande vis gynna den svenska och den utländska bushcraftscenen i en kreativ, hållbar och inspirerande riktning. Bushcraftfestivalens event och upptåg planeras och genomförs av ett gäng vänner som har en passion för Bushcraft och Överlevnad. Vi är även varmt tacksamma för alla hjälpsamma funktionärer och de samarbetspartners som stöttat Bushcraftfestivalen genom åren!

Bushcraftfestivalens ledningsgrupp består i dag av:
Erik Palmqvist
Harry Sepp
Jonas Landolsi
Jonas Marjamaa
Magnus de Besche
Marcus Östlin
Mikael Åkerman
Therese Landolsi

Bushcraftfestivalens historia
År 2015 sammankallade Jonas Landolsi ett större antal svenska bushcraftprofiler för ett förutsättningslöst möte med mål att starta upp ett efterlängtat större bushcraftevenemang i Sverige. Kort därefter började festivalens detaljer att falla på plats och efter ytterligare månader av stort engagemang slog portarna äntligen upp till den första upplagan av Bushcraftfestivalen 12:e-14:e augusti 2016. Succén var ett faktum och därefter arrangerades den stora festivalen årligen fram till och med 2018 då den senaste stora festivalen hölls. Vilket år var Du med på Festivalen? Tog du några roliga bilder? Välkommen att posta och skriva om dina minnen på vår Facebooksida! Ett populärt inslag som arrangerats av Bushcraftfestivalen är bland annat SM i Friktionseld som även arrangerats som ett separat evenemang vissa år. 
Under planeringen av nästkommande festival kom pandemin vilket gjort att det stora festivalkonceptet lagts på is tills vidare.

Bushcraftfestivalens framtid
Bushcraftfestivalsgänget strävar ständigt att sprida kunskap om det mer rustika friluftslivet och överlevnad. Följ oss via Facebook, Instagram, YouTube, nyhetsbrevet och vår hemsida för att hålla dig uppdaterad om då vi arrangerar ett event, stort som litet, nära dig. Ni är alltid välkomna att kontakta Bushcraftfestivalen med alla frågor och idéer. Och vi blir jätteglada om ni skriver några rader i våra sociala medier!

Väl mött!

Foto: J. Landolsi


In English