Hultafors på Bushcraftfestivalen 2017

För över 130 år sedan uppfann Hultafors tumstocken. Det var ingenjören Karl-Hilmer Johansson Kollén som 1883 ville underlätta Sveriges övergång till metersystemet. I dag består Hultafors Group av flera varumärken som: Hultafors, Snickers, Wibe och Solid Gear. Kanske mest kända är Hultafors för sina verktyg som tumstockar, yxor, släggor, bräckjärn och knivar.
Vad gäller knivar så erbjuder Hultafors i dag ett 20-tal olika knivmodeller, varav de senaste fyra har ett frilufts- och jaktfokus. Hultafors friluftskniv modell OK4 har för övrigt nyligen belönats med priset Red Dot Design Award.
Bakom Hultafors yxor finns en minst sagt imponerande historia. I Åby utanför Norrköping ligger Hults Bruk grundat 1697. Det har smidits på platsen sedan 1697 då Jacob Reenstierna förvärvade egendomen, man har till och med funnit lämningar från 5000 år gamla yxor i området. Den storskaliga yxproduktionen tog fart 1880 då Gunnar Ekelund lade om driften efter amerikanska metoder, i princip samma som används i dag. I dagsläget tillverkar man 25 olika yxmodeller på bruket i Åby. Den svenska yxan är ett fantastiskt stycke kulturhistoria som i allra högsta grad är levande och uppskattad världen över.
Bushcraftfestivalen är mycket glada att även i år kunna presentera Hultafors Group som en av festivalens utställare och tillika sponsorer. Besök Hultafors monter för att lära känna verktygen och människorna bakom dem. Unna dig även en fridfull stund i festivalens täljhörna där du kan slöjda med Hultafors knivar.
Besök Hultafors Groups hemsida genom att klicka HÄR.

Boka dina biljetter till Bushcraftfestivalen 2017 genom att klicka HÄR.
In English