Masterclass i skedslöjd med Jonas Als på Bushcraftfestivalen 2018

Den begåvade danske slöjdaren Jonas Als är djupt inspirerad av den svenska slöjdtraditionen. Han älskar att arbeta med sina händer och sina verktyg för att skapa vackra och funktionella träföremål. En stor drivkraft i hans inspirerande arbete är att få se människor använda hans produkter i vardagen. Jonas Als säger "att skapa är att känna sig levande".


Foto: Jonas Landolsi

Foto: Woodcraft by Jonas Als


Kniven, yxan och sågen är centrala verktyg i Jonas als arbete och Bushcraftfestivalen är stolta och glada att i år kunna erbjuda en masterclass i skedslöjd med Jonas Als!
Han kommer att lära dig som masterclassdeltagare olika tekniker och ge matnyttiga tips för att förbättra dina slöjdkunskaper på bästa vis. Fokus kommer under workshopsen ligga på en matsked för dig som är mer avancerad slöjdare samt en slev för dig som endast har grundkunskaper.

Under masterclassworkshopen kommer du få möjlighet att använda slöjdkniv, skedkniv, yxa och såg. Även täljhäst och dragkniv kommer att finnas på plats. Genom åren har Jonas Als tillverkat matskedar och andra produkter till olika gourmet- och Michelinrestauranger runt om i Europa och nu har du chansen att få ta del av Jonas imponerande pedagogik- och slöjdkunskaper, för att ge ditt skedslöjdande en bra skjuts på vägen.


Foto: Jonas Landolsi

Foto: Woodcraft by Jonas Als


Masterclassconceptet betyder att: de fem timmar långa workshops som Jonas Als kommer att ge under festivalen (en under lördagen och en under söndagen) kommer att ha ett begränsat antal platser (max åtta deltagare per pass). För att deltaga måste man boka sin plats och betala (400 kr) i festivalens informationstält vid din ankomst till festivalen (förbokning är ej möjlig).

I Woodcraft by Jonas Als monter kommer ni även att kunna se Jonas fantastiska alster. Ytterligare en service han erbjuder i sin monter är skärpning av eggverktyg. Med hjälp av sin Tormek-maskin, japanska vattenstenar och slippapper kommer Jonas att skärpa dina yxor, stämjärn, skedknivar och knivar. Så ta detta tillfälle i akt och få dina eggverktyg skärpta av slöjdmästaren och Moraknivsambassadören Jonas Als!


Foto: Woodcraft by Jonas Als


En annan mycket trevlig nyhet är att Jonas Als delar monter tillsammans med Julia Kalthoff och Kalthoff Axes. Så passa på att träffa Julia och lär känna hennes fantastiska yxor!
Besök även gärna Jonas Als hemsida genom att klicka HÄR.

Tider för Jonas Als masterclass under festivalen:
Lördagen den 25:e augusti:  11.00-16.00
Söndag den 26:e augusti:  11.00-16.00

Skaffa dina biljetter till Bushcraftfestivalen genom att klicka HÄR.
Och boka din plats på Jonas Als masterclass i festivalens informationstält, väl på plats i Gottröra.
In English