Kalthoff Axes på Bushcraftfestivalen 2018

Vi är mycket glada att kunna berätta att Julia Kalthoff kommer att vara med på Bushcraftfestivalen 2018! Vi är just nu många världen över som är nyfikna på hennes senaste projekt. Nu får vi chansen att träffa Julia för att se och höra hur det går med hennes yxor.


Foto: Kalthoff Axes


Julia Kalthoff har startat upp sin egen yxtillverkning - Kalthoff Axes. Efter lång tids utvecklingsarbete är nu den första yxmodellen nästan klar!

- Jag letar efter skillnaden som gör en riktigt, riktigt bra yxa. Jag har gjort massor av prototyper hemma i min verkstad, skickat dem på test hos proffsslöjdare, fått deras input, gjort en ny, och skickat tillbaka en ny version. Har hållit på så länge nu. Berättar Julia.

Resultatet är en liten täljyxa på 650 gram. En välbalanserad yxa som ligger skönt i handen. Bra för att tälja småsaker och finhugga med. I Kalthoff Axes monter på Bushcraftfestivalen har vi möjlighet att prova Julias yxprototyp och prata med henne om dina möjligheter att under hösten beställa din yxa från Kathoff Axes!

En trevlig nyhet är även att Julia Kalthoff delar monter tillsammans med Jonas Als under Bushcraftfestivalen 2018. Så passa även på att träffa denne inspirerande danske slöjdare på plats i Gottröra.

Besök även Kalthoff Axes hemsida genom att klicka HÄR.
Skaffa din biljett till Bushcraftfestivalen 2018 genom att klicka HÄR.


In English