Andrew T Price håller workshop i primitiv fällfångst under Bushcraftfestivalen 2018

I år har festivalen glädjen att gästas av engelsmannen Andrew T Price, som kommer att hålla en workshop i primitiv fällfångst av småvilt. 
Andrew Thomas Price har blivit ett bekant ansikte på den engelska bushcraftscenen, ända sedan han startade sin bushcraftskola Dryad Bushcraft år 2004. Via sin skola delar Andrew med sig av de erfarenheter han samlat på sig under sina många år av resande världen över. Andrew är en entusiastisk personlighet som nyfiket studerat olika urbefolkningars praktiska kunskaper i naturen. Hans passion lyser onekligen igenom i hans instruerande av teknikerna.
I Sverige är Jägare tillåtna att bedriva viltvård (jaga) med hjälp av fällor. Detta omfattar visst småvilt, under visa perioder och fällorna är strikt reglerade vad gäller design och handhavande. Bland annat krävs i dag speciell utbildning samt registrering för att få bedriva fällfångst i Sverige. Fällorna kan antingen vara av en modell som fångar viltet levande, alternativt utrustade med slagmekanik som avlivar viltet direkt. Dock finns det även en lång historia av mer primitiva fällor vilka i en extrem överlevnadssituation (och endast då) kan rädda ditt liv i sökandet efter föda i vildmarken. Andrew T Price kommer under sin workshop att visa dig några av dessa primitiva fällors utformning, hur man tillverkar dem och hur de används.
Andrew T Price är bland annat inblandad i produktionerna The A-Z of Bushcraft,  Coast and Country Programme samt hans senaste projekt Bushcraft Masterclass. Han skriver även artiklar för magasin som Bushcraft and Survival Skills Magazine och The Bushcraft Journal. 

Boka din festivalbiljett redan i dag genom att klicka HÄR. Håll även koll på Programmet för att hinna till Andrews workshop för att på bästa platsen (först till kvarn gäller).
Varmt välkomna till Gottröra den sista helgen i augusti!


(alla foton tillhandahållna av Andrew T Price)


In English