Paul Kirtley kommer att lära dig om användbara växter på Bushcraftfestivalen 2018

Engelsmannen Paul Kirtley är Grundare och Chefsinstruktör på bushcraftskolan Frontier Bushcraft.
Paul har jobbat med bushcraft sedan 2003 och det glädjer oss innerligt att han nu återvänder till Bushcraftfestivalen för tredje gången! Detta år kommer Paul att dela med sig av sin kunskap rörande användbara växter i naturen. Det blir en växtvandring i Gottröra under vilken Paul berättar om den lokala floran, hur du identifierar olika växter och träd samt hur du kan nyttja dessa på ett kreativt och hållbart vis.


Foto: Paul Kirtley


Paul Kirtley brinner extra mycket för att lära ut om naturens vilda växter, han är bland annat medlem i the Association of Foragers. Denna passion för växtriket går ända tillbaka till på Paul redan som fyraåring tyckte att det var både spännande och gott att botanisera i hans pappans grönsaksland.
Sedan dess har Paul lärt sig inspirerande mycket från olika mentorer och egna expeditioner. Vi är mycket glada att Paul generöst delar med sig av sin kunskap. En av Pauls inspiratörer och kollegor är ingen mindre än Professor Gordon Hillman. Paul berättar:

"Kärnan av bushcraft är kunskapen om naturen. Bushcraft är läran om hur du på ett praktiskt, effektivt och hållbart vis kan nyttja det material du har omkring dig i skog och mark, till exempel bland annat för att göra upp eld, skaffa vatten och bygga skydd. Min övertygelse är att om du verkligen vill bli en effektiv skogsmänniska så behöver du kunna identifiera och lära känna de växter och träd du har omkring dig."

Vi välkomnar både Paul och dig varmt till Bushcraftfestivalen 2018 i Gottröra 24:e-26:e augusti!

Paul Kirtley är mycket generös och pedagogisk i sitt sätt att dela med sig av sin kunskap. Så om du är hungrig på bushcraftkunskaper så rekommenderar vi dig innerligt att besöka Pauls hemsida, klicka HÄR.

Följ även Bushcraftfestivalen på Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad om festivalen.


In English