Dr. Lisa Fenton på Bushcraftfestivalen 2017

Dr. Lisa Fenton (England) kommer till Bushcraftfestivalen 2017 för att föreläsa. Detta är vi ödmjukt tacksamma för. Lisa är en stor inspirationskälla vad gäller bushcraft och akademisk forskning kring ämnet. Hennes föreläsning under festivalen kommer att handla om forskning om bushcraft och utvecklingen av inhemska kunskaper.
Lisa är en av grundarna av det engelska företaget Woodsmoke School of Bushcraft and Wilderness Survival, baserat i the Lake District i nordvästra England. Lisa har bland annat gått som lärling hos Ray Mears och efter 20 år som Bushcraftinstruktör har hon hunnit samla på sig mängder av erfarenheter under sina resor och möten med olika urbefolkningar. Lisa har alltid varit extra intresserad av hur människor som lever på ett ursprungligt vis lever på ett hållbart vis.
En av Lisas stora drivkrafter är nyfikenheten på hur gamla och nya kulturer lever i samklang med naturen och hur denna kunskap kan hjälpa oss att förstå allas vår relation till naturen. Detta genuina bushcraftintresse, i kombination med målinriktat arbete, har lett till en imponerande meritlista av akademisk dokumentation och en doktorsavhandling på ämnet Bushcraft. Till stor del ligger Lisas akademiska bas på universitetet i Kent.
Lisa Fenton har bedrivit forskning i fält i länder som England, USA och Sverige, dels via egna strapatser men också genom att intervjua många Bushcraftinstruktörer och andra vildmarksaktörer i deras rätta element.
Föreläsningen vi kommer att få höra under Bushcraftfestivalen 2017 heter Bushcraft: A history of ideas with a modern relevance. Vi kommer att få en inblick i Lisas akademiska och professionella arbete vad gäller bushcraft samt ämnets historia, utveckling och filosofi.

I dagsläget skriver Lisa på ytterligare en akademisk publikation med rubriken Modern Bushcraft and Traditional Environmental Knowledge: histories, principles, cultures and practices. Dessutom håller hon i utbildningar vid Cumbria universitet i Ambleside England med mål att starta värdens första masterprogram med inriktning på Ethnobiological Studies in Wilderness Bushcraft.

Det är en stor ära för oss att att Lisa Fenton är en del av Bushcraftfestivalen i år. Vi hoppas att ni alla gör oss sällskap för att lyssna till Lisas föreläsning i Gottröra under sista helgen i augusti.

Föreläsningstillfällen under festivalen:
Lördag 26:e augusti:  17.00
Söndag 27:e augusti:  14.00

För att boka dina biljetter till Bushcraftfestivalen 2017, klicka HÄR.


In English