Harry Sepp på Bushcraftfestivalen

Harry Sepp är sannerligen en legend i branschen. Under 80-talet grundade Harry Sepp, tillsammans med Lars Fält och Stefan Källman, Svenska Överlevnadssällskapet (SÖS), en förening som de flesta av oss är väl bekanta med. Harry var även med och utvecklade Svenska Polishögskolans efterforskningsmetod för att återfinna försvunna personer. Metoden som anammades benämns Managing Search Operations (MSO) och etablerades i Sverige med hjälp av Harrys erfarenheter från USA och hans inblick i den svenska polisens eftersöksarbete. Det är just MSO som den svenska polisen i dag använder sig av vid sökande efter försvunna personer.
Harry Sepp är även pappa till Civilförsvarsförbundets välkända koncept Hitta Vilse, som fokuserar på överlevnadskunskap för barn. Under Bushcraftfestivalen har alla barn chansen att deltaga i Harry Sepps workshop Vilsekunskap för barn, där barnen får lära sig hur de skall agera i händelse av att de skulle gå vilse i skogsmiljö.


Foto: F. Samie

Att Harry Sepp genom åren haft samarbete med Scouterna, svenska och estniska Hemvärnet, Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), Civilförsvarsförbundet, Svenska Överlevnadssällskapet (SÖS) samt föreläst i flertalet överlevnadsforum vittnar om Harrys gedigna kunskap.


 Foto: Å. Backman

Foto: Bushcraftstore


Harrys kunskap på överlevnadsämnet återfinns även i ett antal böcker och Harrys underhållande och inspirerande berättarförmåga är det många av oss som fått nöjet att uppleva kring lägerelden. Under sista helgen i augusti så har vi äntligen åter chansen!


Foto: Jonas Landolsi


Vi på Bushcraftfestivalen är mycket stolta över att ha Harry med i festivalens Ledningsgrupp. Under Bushcraftfestivalen kommer du att kunna träffa, prata och lyssna till Harry Sepp i hans monter, samt deltaga i Harrys workshop i vilsekunskap för barn.

För mer information om biljetter till Bushcraftfestivalen, klicka HÄR.


In English